תוכנית Erasmus של ביה"ס לאופטומטריה ומדעי הראייה בהנהלת פרופ' אורי פולת

פרויקט  Oculus  הפועל מטעם פרויקט   Erasmus של האיחוד האירופי  -  לקידום והעשרת תוכניות הלימודים באופטומטריה החל השנה לראשונה  לפעול באוניברסיטת בר אילן  ויימשך כשלוש שנים.

פרויקט זה מקדם שיתוף פעולה בין בתי ספר לאופטומטריה באירופה ( נורבגיה, בריטניה, ספרד והולנד) יחד עם ישראל והודו במטרה  ליצור מערך הוראת אופטומטריה אחיד באירופה, מה שיאפשר תעסוקה של בוגרי בתי הספר המשתתפים בפרויקט במדינות מסוימות באירופה.

בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה בבר אילן, שם דגש על המצוינות וחיזוק היכולות המדעיות והקליניות של התלמידים. היות ואחת המטרות של הפרויקט הנה  לימוד אופטומטריה מבוססת עובדות (evidence based practice, EBP)  - הערכה וביקורת של מחקרים בתחום המדע והאופטומטריה, הניסיון המדעי שנרכש בבר-אילן מהווה נדבך חשוב בפרויקט. מטרה זו משיקה למטרה הקיימת בבית הספר לאופטומטריה ומדע הראייה לקדם מצוינות ולהקנות לסטודנטים יכולת חשיבה וניתוח מדעי ואת היכולת להתעדכן במחקרים החדישים ביותר גם לאחר סיום לימודיהם.