אודות בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה

מהי אופטומטריה?

הראייה היא החוש החשוב ביותר לאדם ועיניים הן אחד האיברים המורכבים ביותר בגופינו. בנוסף, ליקויי ראייה אחת הבעיות הנפוצות ביותר, ומצד שני קיים מגוון הולך וגדל של אמצעים יעילים לתיקון ליקויים אלו. כל אלה מסבירים מדוע ענף מדעי שלם מוגדש לתפקוד העיניים ולאבחון ותיקון ליקויי ראייה:

אופטומטריה היא מדע רב תחומי המשלב פיסיקה,כימיה ואופטיקה לצד ביולוגיה, אנטומיה, פרמקולוגיה אתיקה רפואית ואפילו פסיכולוגיה.

הלימודים כוללים הבטים מדעיים, בילוגיים וקליניים של גוף האדם בראייה כוללת ובדגש מיוחד על תפקוד העיניים אצל תינוקות, ילדים, מבוגרים וקשישים.

קצת היסטוריה על המגמה...

לימודי האופטומטריה באוניברסיטת בר-אילן החלו כמסלול אקדמי משותף עם המכללה לאופטומטריה, שנוסדה בשנת 1975 ע"י איגוד האופטומטריסטים. לאחר שעמדנו בהצלחה בקריטריונים הנדרשים, החליטה בשנת 1999 המועצה להשכלה גבוהה לעניק לנו הכרה והסמכה להענקת תואר אקדמי. כך נולדה התוכנית ללימודי האופטומטריה, שהפכה בשנת 2003 למגמה לאופטומטריה, המשתייכת במשותף לפקולטה למדעי החיים ולפקולטה למדעיים מדוייקים.

בר-אילן היא האוניברסיטה היחידה בישראל המציעה מסלול אקדמי מלא לתואר ראשון באופטומטריה. לכן קיים ביקוש רב לבוגרינו בכל תחומי הענף.

סגל המגמה

הסגל כולל את מיטב המרצים בארץ , בינהם בעלי תואר דוקטור באופטומטריה מארה"ב, מרצים מפקולטות למדעיים מדוייקים ולמדעי החיים ורופאי עיניים.