אודות בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה

לימודי האופטומטריה ומדעי הראייה באוניברסיטת בר-אילן החלו כמסלול אקדמי משותף עם המכללה לאופטומטריה, שנוסדה בשנת 1975 על ידי איגוד האופטומטריסטים. לאחר שעמדנו בהצלחה בקריטריונים הנדרשים, החליטה בשנת 1999 המועצה להשכלה גבוהה לעניק לנו הכרה והסמכה להענקת תואר אקדמי. כך נולדה התוכנית ללימודי האופטומטריה, שהפכה בשנת 2003 למגמה לאופטומטריה, וכיום לבית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה תחת הפקולטה למדעי החיים.

בר-אילן היא האוניברסיטה היחידה בישראל המציעה מסלול אקדמי מלא לתואר ראשון מדעי (BSc) באופטומטריה, לכן קיים ביקוש רב לבוגרינו בכל תחומי הענף.

בנוסף נפתחו מסלולי לימוד לתארים מתקדמים (MSc, PhD) מחקריים במדעי הראייה בשנת הלימודים תשע"ז (2016-2017) תחת הנחייתם של הצוות המחקרי שלנו.

חוש הראייה הינו החוש החשוב ביותר לאדם והעיניים הן האיבר המורכב ביותר בגופנו. אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם היא ליקויי ראייה ולמרות הליקויים האפשריים ישנם מגוון אמצעים יעילים לתיקון הראייה. בשל החשיבות הגבוהה של הראייה והפוטנציאל לליקויים ישנו ענף מדעי שלם המוקדש לתפקוד העיניים ולאבחון ותיקון ליקויי ראייה

אופטומטריה היא מדע רב תחומי המשלב פיזיקה, כימיה ואופטיקה לצד ביולוגיה, אנטומיה, פרמקולוגיה, אתיקה רפואית ואפילו פסיכולוגיה.

במהלך לימודי התואר הראשון סטודנטים וסטודנטיות נחשפים ללימודים מדעיים, ביולוגיים וקליניים של גוף האדם, עם דגש מיוחד על תפקוד העיניים והראייה, האמצעים לתיקון או לשיפור הראייה במחלות ומצבים שונים תוך שימת דגש על מיומנויות מדעיות וקליניות גבוהות.

הסגל כולל את מיטב המרצים בארץ, ביניהם בעלי תואר דוקטור באופטומטריה מארצות הברית, מרצים מפקולטות למדעיים מדוייקים ולמדעי החיים ורופאי עיניים.

טלפון למזכירות בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה : 03-5317268

מייל המחלקה : optometry.dept@biu.ac.il.