קליניקה לתרגילי עיניים (אימון חזותי)

קליניקה לתרגילי עיניים (אימון חזותי) המכונה visual therapy or visual training מקנה לסטודנטיות ולסטודנטים לאופטומטריה כישורים לטפל באמצעות אימון חזותי במגוון בעיות של תפקודי ראייה, בעיקר אלו הקשורים לתנועות עיניים ותאום דו-עיני.

בנוסף, הקליניקה נותנת שרותי אימון חזותי ללא עלות לקהל הרחב כולל ילדים, ילדות, נוער ומבוגרים. לפרטים נוספים לקהל הרחב>>

התחום של אימון חזותי כולל טיפול אופטומטרי במצבים של פזילה, עין עצלה, קשיים בשיתוף פעולה בין העיניים (ידוע בארץ בשם "מיקוד ראייה"), קשיים בשליטה בתנועות העיניים שגורמים לקשיי קריאה ובנוסף לקויות בתפיסה חזותית. טיפולים אלו מיועדים לילדות, לילדים, לנוער ולמבוגרים. האימון החזותי כולל תרגילים עם מכשירים שמספקים משוב (feedback) מידי לפציינטית או לפציינט לגבי שליטתם בעיניים ובראייה, מכשירים סטריאוסקופים ותוכנות מחשב.

מטרת הקורס לאימון חזותי:

1. להקנות לתלמידת או תלמיד שנה ד מיומנות במכשירים וטכניקות של אימון חזותי ואורטופטיקה.
  2. ללמד את הסטודנט/ית איך לעשות אבחנה נכונה במקרים שזקוקים לאימון חזותי.
  3. לתת לסטודנט/ית את הכלים והניסיון לתכנן טיפול מראש.
  4. לספק ניסיון טיפולי בפציינטיות/ים עם לקויות בראיה דו-עינית, פזילה, עין עצלה ושליטה בתנועות עיניים.
  5. לספק לסטודנט/ית אינפורמציה וניסיון בטיפול אופטומטרי בנפגעי/ות מוח.

ספר למוד:

Clinical Treatment of Binocular Vision Anomalies: Scheiman and Wick