תוכנית +Erasmus של ביה"ס לאופטומטריה ומדעי הראייה בהנהלת פרופ' אורי פולת

פרויקט OCULUS הפועל מטעם פרויקט Erasmus של האיחוד האירופי  - לקידום והעשרת תוכניות הלימודים באופטומטריה החל השנה לראשונה  לפעול באוניברסיטת בר אילן  ויימשך כשלוש שנים.

פרויקט זה מקדם שיתוף פעולה בין בתי ספר לאופטומטריה באירופה (נורווגיה, בריטניה, ספרד והולנד) יחד עם ישראל והודו במטרה ליצור מערך הוראת אופטומטריה אחיד באירופה, דבר שיאפשר תעסוקה של בוגרות ובוגרי בתי הספר המשתתפים בפרויקט במדינות מסוימות באירופה.

בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה בבר אילן שם דגש על המצוינות וחיזוק היכולות המדעיות והקליניות של הסטודנטיות והסטודנטים. היות ואחת המטרות של הפרויקט הינה  לימוד אופטומטריה מבוססת עובדות (evidence based practice, EBP) - הערכה וביקורת של מחקרים בתחום המדע והאופטומטריה, הניסיון המדעי שנרכש בבר אילן מהווה נדבך חשוב בפרויקט. מטרה זו משיקה למטרה הקיימת בבית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה לקדם מצוינות ולהקנות לסטודנטיות ולסטודנטים יכולת חשיבה וניתוח מדעי ואת היכולת להתעדכן במחקרים החדישים ביותר גם לאחר סיום לימודיהם.