מר נח רפפורט

דוא"ל
noah.rappeport@biu.ac.il
    קורות חיים

אופטומטריסט, חוקר, מנהל המרפאה לראייה ירודה באוניברסיטת בר אילן.

תחום המחקר שלי עוסק בעיבוד מידע ויזואלי ושיפור תפקודי הראייה.

משתתף בפרוייקט Eye Opener  באתיופיה. הפרוייקט מאתר ילדים עיוורים בעלי קטרקט מולד אשר לא נותחו בינקות, שהיא תקופה הנחשבת כקריטית להתחפחות תפקודי ראייה תקינים. במסגרת הפרוייקט הילדים עוברים ניתוח להסרת הקטרקט. לאחר מכן, עוקבים אחרי התפתחות תפקודי הראייה שלהם. בשלב הנוכחי של הפרוייקט אנחנו מפתחים תוכנית שיקום ראייה לילדים אלו על מנת לשפר את תפקודי הראייה שלהם.

במרפאה לראייה ירודה סטונדטים בשנה הרביעית לומדים איך לבדוק ולטפל בנבדקים אשר סובלים מראייה ירודה. לרוב משקפיים סטנדרטים אינם מסייעים מספיק, מכיוון שאינם מסוגלים לתת מענה לבעיות המתעוררות ממחלות הגורמות לראייה ירודה. בעיות אלו עלולות להיות: קושי בזיהוי פרצופים, קריאה וכתיבה,שדה ראייה מצומצם, צפייה בטלויזיה, שימוש במחשב או אפילו התמצאות בבית ובמרחב. מגבלות אלו פוגעות בתקפוד העצמאי, ההתנהלות היום יומית ובאיכות חייהם של אוכלוסייה זו. התאמה מדוייקת של עזרים מאפשרת לסובלים מראייה ירודה לשפר ולנצל באופן המיטבי ביותר את ראייתם הקיימת. מטרת הקליניקה היא לשפר ולשקם את הראייה של כל מטופל כך שיוכלו לתפקד באופן עצמאי ולחזור לפעילויות השונות מחיי היום יום שנאלצו להפסיק עקב הראייה הלקויה.

בנוסף למרפאה לראייה ירודה באוניברסיטת בר אילן, אני עובד במכון לשיקום ראייה בתל אביב, מבצע בדיקות אופטומטריות והתאמות אביזרים לבעלי ראייה ירודה. כמו-כן אני גם מקבל פציינטים בקליניקה פרטית בתל אביב.

בנוסף, אני אופטומטריסט צבאי ומבצע בדיקות והתאמת תיקונים רפרקטיביים לחיילים בסדיר ובקבע.

בוגר תואר ראשון באופטומטריה ותואר שני במדעי הראייה מאוניברסיטת בר אילן.

תאריך עדכון אחרון : 02/07/2023