תואר שני מחקרי (MSc) במדעי הראייה

להרשמה

בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה הוא המוביל בתחומו בישראל, והיחיד המעניק תואר ראשון מדעי באופטומטריה (BSc) ותארים מחקריים מתקדמים במדעי הראייה (MSc) ו-( PhD).

בלימודי התארים המחקריים המתקדמים במדעי הראייה (MSc) ו-( PhD) מעמיקים הסטודנטים והסטודנטיות שלנו בתחומי מחקר מגוונים ומרתקים הכוללים מחקרים פורצי דרך מתחום השתלת רשתית ועד מערכת הראייה במוח, ומשתתפים בקורסים ובסמינריונים בנושאים החמים ביותר במדעי הראייה בהנחיית החוקרים והחוקרות מהמובילים בתחום.

בבית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה ישנם ארבעה חוקרים/ות מובילים/ות:

פרופ' אורי פולת - במעבדתו של פרופ' אורי פולת המחקר מתרכז סביב הבנת מנגנוני ראייה תקינים ומקרים קליניים של בעיות ראייה. מתבצע מחקר של שיפור תפקודי ראייה בעזרת שיטה ייחודית שפיתח פרופ' פולת, ומנגנונים שתומכים בפלסטיות (גמישות) מערכת הראייה. לסטודנטים/ות במעבדה רקע באופטומטריה, ביולוגיה, מדעי המוח ומדעים מדויקים.
לקבלת מידע לגבי הצטרפות למעבדה זו יש לפנות במייל: uri.polat@biu.ac.il

פרופ' יוסי מנדל-  במעבדתו של פרופ' יוסי מנדל מתבצע מחקר פורץ דרך בתחום השתלות רשתית בעזרת רשתית מלאכותית ותאי גזע. הסטודנטים במעבדה נחשפים לשיטות חדשות בתחום הננוטכנולוגיה, תאי גזע, ממשק מוח-מכונה והנדסה גנטית, כל זאת לצורך פיתוח טכנולוגיות חדשות להחזרת ראייה לאנשים עיוורים. לסטודנטים/ות במעבדה רקע במדעי החיים, מדעי המוח, אופטומטריה, הנדסה, ננוטכנולוגיה או מדעים מדויקים.
לקבלת מידע לגבי הצטרפות למעבדה זו יש לפנות במייל: yossi.mandel@biu.ac.il

פרופ' יורם בונה- במעבדתו של פרופ' יורם בונה חוקרים מנגנוני ראייה ותפיסה מוחיים, תנועות עיניים, אוטיזם ופגיעות מוחיות. במעבדה מפתחים שיטות לניתוח תנועות עיניים מזעריות ולא רצוניות וגלי מוח כדי לחקור אנשים שאינם מתקשרים. לחברי/ות המעבדה רקע באופטומטריה, פסיכולוגיה וביולוגיה.
לקבלת מידע לגבי הצטרפות למעבדה זו פנו ל: yoram.bonneh@biu.ac.il

ד"ר שרון גילאי דותן- במעבדתה של ד"ר שרון גילאי-דותן מתבצע מחקר של תפקודי ראייה גבוהים (תפיסה ופעולה perception and action) והקשר שלהם למבנה ולתפקוד המוחי באמצעות מדדים התנהגותיים, הדמיות מוחיות (fMRI ו-MRI), מדדי תנועות עיניים, שיטות חישוביות, בראייה בריאה וגם בראייה לקויה. לסטודנטים במעבדה רקע באופטומטריה, מדעי הראייה, ביולוגיה חישובית, פסיכולוגיה ורפואה.
לקבלת מידע לגבי הצטרפות למעבדה זו פנו ל:sharon.gilaie-dotan@biu.ac.il

פרטים נוספים על תחומי המחקר במעבדות השונות ניתן למצוא כאן.

תנאי הקבלה ללימודי תואר שני:

• תואר ראשון באופטומטריה/מדעי המוח/מדעי החיים/הנדסה/פסיכולוגיה

• ממוצע תואר ראשון בציון של 85 ומעלה.

שימו לב-

• במקרים בהם מועמד/ת אינם/ן בעלי/ות תואר BSc או שאינם/ן בעלי/ות תואר ראשון באופטומטריה יהיה עליהם/ן לבצע השלמות.

• לחריגים/ות בעלי/ות רקע אקדמי שונה מהמצוין מעלה, בוגרי/ות מכללות, בעלי/ות ממוצע ציונים הנמוך מ-85 מוזמנים/ות לפנות אלינו ואנו נבחן את הבקשה באופן פרטני.

• רשימת קורסים לתואר שני.

• מידעון תואר שני.

לקריאת ההנחיות המחלקתיות לשנת הלימודים תשפ"ד לחצו כאן

לפרטים נוספים על תואר שני ניתן לפנות במייל : Optometry.Dept@biu.ac.il או בטלפון למזכירות: 077-3063915