תואר ראשון מדעי (BSc) באופטומטריה

להרשמה

בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה באוניברסיטת בר אילן הינו המוביל בתחומו בישראל והוא היחיד המעניק תואר ראשון באופטומטריה (BSc) ותארים מתקדמים (MSc , PhD) במדעי הראייה.

לימודי התואר הראשון באופטומטריה (BSc) נלמדים בהיקף של מסלול מורחב, חד חוגי, ונמשכים כארבע שנים. תוכנית הלימודים הינה תיאורטית וקלינית-מדעית אשר מתקיימת במסגרת תוכנית שבועית מלאה וללא אפשרות בחירה (מערכת שעות תשפ"ד).

לימודי התואר הראשון מתחלקים לשני ערוצים:

הערוץ העיוני - במסגרת הערוץ העיוני נכללים לימודים מדעיים כגון כימיה, ביולוגיה ופיזיקה, המאפשרים להבין את מערכת הראייה על שלל מרכיביה ומורכבותה. כאופטומטריסטים/ות לעתיד, קיים הצורך להבין את האנטומיה ופיזיולוגיה של העין ומערכת הראייה והתקשורת בין העין והמוח.

הערוץ הקליני - במסגרת הערוץ הקליני נכללים לימודים מעשיים בהם נלמדים על הפרעות ראייה ומחלות עיניים שונות. תינתן הכשרה קלינית מהבסיס הכוללת אבחון פציינטים בצורה הטובה והמקצועית ביותר, גיבוש טיפול מתאים ומתן הנחיות להמשך.

התנסות מעשית בקליניקות הפועלות תחת בית הספר תתבצע החל מהשנה השנייה בה הסטודנטים/ות יקבלו הכשרה ויבצעו תרגול מעשי, החל מהשנה הרביעית ללימודים האקדמיים, הסטודנטים/ות ייקחו חלק פעיל בקליניקות ויערכו בדיקות באופן שוטף עבור פציינטים חיצוניים. בקליניקות הללו יערכו בדיקות תחת פיקוח המנחים/ות והמרצים/ות של בית הספר, ובנוסף על כך, ייצאו הסטודנטים/ות לימי הכשרה בבתי חולים בהנחייה וליווי של רופאי/ות עיניים מומחים/ות.

למידע מורחב על המרפאות בבית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה לחצו כאן

תנאי קבלה

תנאי הקבלה עבור בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה:

• ציון מבחן פסיכומטרי העומד על 550 לפחות.

• ממוצע בגרות מינימלי העומד על 100 לפחות.

• מכפלת מתמטיקה 320 לפחות ( מספר היחידות בבגרות במתמטיקה כפול הציון הסופי, לדוגמה: מכפלת ציון סופי 80 בארבע יחידות מתמטיקה יהיה 320).

תנאי הקבלה לבוגרי ולבוגרות החינוך החרדי

•  זכאות לבגרות עם ממוצע בגרות או ממוצע בגרות מותאם לנבחני סאלד בציון 85 ומעלה.

•  השתתפות במכינה אוניברסיטאית קדם אקדמית ריענון במתמטיקה.

•  מבחן מימד – בציון 500 ומעלה.

• ציון מיון באנגלית 85 במבחן אמי"ר/אמיר"ם.

•  הקבלה תותנה בראיון אישי.

דגשים חשובים

• בנוסף ללימודי אופטומטריה, הסטודנטים/ות מתבקשים/ות ללמוד חמישה קורסי יסוד ביהדות בהיקף של 10 שעות שנתיות.

• במסגרת תוכנית הלימודים מתקיימת השתלמות בבית חולים, שעל מנת להשתתף בה הסטודנטים/ות נדרשים/ות להיות מחוסנים/ות בהתאם לדרישות משרד הבריאות ו/או בית החולים, כמקובל לגבי כלל תלמידי מקצועות הבריאות ועובדי מקצועות הבריאות. כמו כן הסטודנטים/ות מתבקשים/ות להתעדכן מפעם לפעם בהוראות משרד הבריאות. חוזר המנהל הכללי בנוגע לחיסון תלמידי מקצועות הבריאות ועובדי הבריאות.

• על בסיס התקנון המצורף בסוף כל שנת לימודים צוות המרצים, המרצות וראש בית הספר יחליטו על סמך הישגי הסטודנטים/ות מי יתאים להמשיך בלימודי אופטומטריה. סטודנטים/ות שעברו את כל הקורסים יעברו לשנה הבאה ללא הסתייגויות. במידה וסטודנט/ית נכשל/ה באחד או יותר מהקורסים לא ניתן יהיה להתקדם לשנה הבאה, זאת בהתאם לחוזר הכללים למעבר משנה לשנה שהופץ בין הסטודנטים/ות, ויופץ שנית בזמן הכנת תוכנית הלימודים.

אפשרויות תעסוקה

העיניים הם איבר מורכב ורגיש ביותר בגוף האדם וליקויי ראייה הם אחד הבעיות השכיחות ביותר. בוגרי ובוגרות בית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה יכולים להשתלב בהצלחה לאחר סיום הלימודים האקדמיים במגזר הציבורי באקדמיה, בתי חולים ומרפאות, במגזר העסקי כעצמאים בתחום האופטיקה או כשכירים בתעשיות עתירות ידע ובחנויות אופטיקה פרטיות. כמו כן, ישנה אפשרות לעבוד כגורם מקצועי בחברות הייטק אשר מפתחות מוצרים חדשניים בתחום הראייה ואף להקים סטארט-אפ חדשני שיביא חידוש לתחום.

* יש לעמוד בכל הקריטריונים

* מועמדים/ות אשר מבחני הבגרות שלהם נעשו בשפה שאינה עברית יידרשו להציג מבחן יע"ל בציון העומד על 104 לפחות.

למחשבון סיכויי קבלה לחצו כאן

לקריאת הנחיות מחלקתיות לשנת הלימודים תשפ"ד לחצו כאן