מבנה הלימודים והדרישות לתואר ראשון מדעי (BSc) באופטומטריה

להרשמה

לימודי התואר הראשון באופטומטריה (BSc) נלמדים בהיקף של מסלול מורחב, חד חוגי, ונמשכים ארבע שנים. הלימודים מתקיימים במסגרת תוכנית שבועית מלאה וללא אפשרות בחירה.

תוכנית הלימודים היא קלינית מדעית ותאורתית ומורכבת משלבים כאשר אין אפשרות לדלג על שלב כל שהוא במהלך הלימודים. (מערכת שעות תשפ"א)

במסגרת תוכנית הלימודים מתקיימת השתלמות בבית חולים, שעל מנת להשתתף בה הסטודנטים נדרשים להיות מחוסנים בהתאם לדרישות משרד הבריאות ו/או בית החולים, כמקובל לגבי כלל תלמידי מקצועות הבריאות ועובדי מקצועות הבריאות. כמו כן הסטודנטים מתבקשים להתעדכן מפעם לפעם בהוראות משרד הבריאות.

לימודי התואר מתחלקים לשני ערוצים מקבילים:

הערוץ העיוני שבו נכללים לימודים מדעיים כגון כימיה, ביולוגיה, פיסיקה, המאפשרים להבין מחלות בעין. לשם כך  צריכים להבין את הפיזיולוגיה של מערכת הראייה, תקשורת בין העין והמוח, וזרימת הדם לעין. לומדים גם אנטומיה ופיזיולוגיה של העין. לימוד המקצועות היסודיים נותן כלים להבין את מערכות אלה. בשנה א לומדים גם מבוא לאופטומטריה ואופטיקה פיזיולוגית.

ערוץ הלימודים הקליני שבו לומדים על הפרעות ראייה או על תלונות כאשר פציינטים מגיעים לקליניקה. לומדים תכנית קלינית מהבסיס ועד פסגת הפירמידה כאשר בודקים את הפציינטים בחדר הבדיקה ומפענחים מה מפריע להם, מה הגורמים ומה הפתרון הראוי שצריך לתת. כל סטודנט, החל מהשנה השניה משתתף בבדיקות במרפאות ראיה. קיימות שלוש קליניקות מיוחדות: קליניקה לעדשות מגע- לאנשים שצריכים עדשות מגע שפותרות הרבה בעיות שמשקפים לא עוזרים להם. הקליניקה השניה- אימון ראיה בעיקר אצל ילדים שיש להם קשיים לקריאה, בשיתוף פעולה בין שתי העיניים, מכיוון ששתי העיניים חייבות לעבוד ביחד. הקליניקה השלישית- לראיה ירודה כאשר אין פתרון רגיל בעיקר אצל אוכלוסייה של אנשים מבוגרים או מחלות עיניים הפוגעות בכושר הראייה. במקרים כאלה, הפתרון ניתן על ידי התאמת עזרים אופטיים מיוחדים. בשנה הרביעית סטודנטים יוצאים למספר ימי הכשרה בבתי חולים בהנחיית רופאי עיניים מומחים. למידע מורחב על המרפאות לחץ

אפשרויות תעסוקה

בתי חולים מרפאות פרטיות, חנויות, חברות הייטק שמפתחות מוצרים אופטלמיים ואופטיים בתחום הראיה.

תנאי קבלה

מסלול משולב: מינימום בגרות לקבלה: 100, פסיכומטרי:525, מכפלה של 320 במתמטיקה:לפחות 4 יחידות בציון 80,  מבחן יע"ל למי שלא עשה בגרות בעברית: 85 לפחות.

מסלול בגרותי : ממוצע בגרות לפי שקלול בר אילן  של לפחות 103, מכפלה של 320 במתמטיקה:לפחות 4 יחידות בציון 80 , חובה מבחן אמיר/אמיר"ם בציון של 85 לפחות, מבחן יע"ל למי שלא עשה בגרות בעברית: 85 לפחות

למחשבון סיכויי קבלה לחץ כאן

על בסיס התקנון המצורף בסוף כל שנת לימודים צוות המרצים, המרצות, וראש בית הספר יחליטו על סמך הישגי הסטודנטים/ות מי ימשיך בלימודי אופטומטריה. סטודנט/ית שעברו את כל הקורסים יעברו לשנה הבאה ללא הסתייגויות. במידה וסטודנט/ית נכשלו באחד או יותר מהקורסים לא ניתן יהיה להתקדם לשנה הבאה, זאת בהתאם לחוזר הכללים למעבר משנה לשנה שהופץ בין הסטודנטים, ויופץ שנית בזמן הכנת תוכנית הלימודים.

בנוסף ללימודי אופטומטריה, הסטודנטים/ות מתבקשים ללמוד את הקורסים הבאים:

-5 קורסי יסוד ביהדות בהיקף של 10 שעות שנתיות